Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i bardzo smaczne połączenie włoskich i polskich smaków. Truskawki plus włoski krem dają niezwykłe smaki.
Pyszny, prosty w przygotowaniu sernik, którym możesz poczęstować znajomych, k...
Odsłon: 160
Klopsiki z ryżem to danie superłatwe w przygotowaniu, idealnie doprawione i d...
Odsłon: 973
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 275
Tak pysznych ziemniaków nie zrobiłam dotychczas, chociaż robię je dosyć częst...
Odsłon: 50
Oto smaczny i prosty przepis na polsko-hiszpańską zapiekankę z cukinią, ziemn...
Odsłon: 68
Pyszny, prosty w przygotowaniu sernik, którym możesz poczęstować znajomych, k...
Odsłon: 160
Klopsiki z ryżem to danie superłatwe w przygotowaniu, idealnie doprawione i d...
Odsłon: 973
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 275
Tak pysznych ziemniaków nie zrobiłam dotychczas, chociaż robię je dosyć częst...
Odsłon: 50
Oto smaczny i prosty przepis na polsko-hiszpańską zapiekankę z cukinią, ziemn...
Odsłon: 68
Składniki
Truskawki myjemy lub rozmrażamy(jeśli używamy mrożonych). Kroimy na podłużne plastry. Serek macarpone ucieramy z żółtkami i cukrem pudrem. Kawę rozpuszczamy w ciepłej wodzie. Studzimy. Dodajemy likier migdałowy. Biszkopty maczamy chwilę w kawie i umieszczamy w podłużnym żaroodpornym naczyniu. Na biszkoptach smarujemy dżem truskawkowy oraz układamy plastry truskawek. Na truskawkach smarujemy 1/3 kremu. Na kremie ponownie układamy biszkopty i truskawki. Ponownie na truskawkach układamy kolejną warstwę kremu. Na kremie układamy ostatnią warstwę biszkoptów. Na biszkoptach smarujemy ostatnią warstwę kremu i układamy truskawki. Chłodzimy w lodówce przez co najmniej dwie godziny, a najlepiej przez całą noc.