Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i bardzo smaczne połączenie włoskich i polskich smaków. Truskawki plus włoski krem dają niezwykłe smaki.
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5374
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47828
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165688
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5374
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47828
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165688
Składniki
Truskawki myjemy lub rozmrażamy(jeśli używamy mrożonych). Kroimy na podłużne plastry. Serek macarpone ucieramy z żółtkami i cukrem pudrem. Kawę rozpuszczamy w ciepłej wodzie. Studzimy. Dodajemy likier migdałowy. Biszkopty maczamy chwilę w kawie i umieszczamy w podłużnym żaroodpornym naczyniu. Na biszkoptach smarujemy dżem truskawkowy oraz układamy plastry truskawek. Na truskawkach smarujemy 1/3 kremu. Na kremie ponownie układamy biszkopty i truskawki. Ponownie na truskawkach układamy kolejną warstwę kremu. Na kremie układamy ostatnią warstwę biszkoptów. Na biszkoptach smarujemy ostatnią warstwę kremu i układamy truskawki. Chłodzimy w lodówce przez co najmniej dwie godziny, a najlepiej przez całą noc.