Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne tiramisu truskawkowe bez pieczenia i bez jajek. Ekspresowo i łatwo. Polecam.
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1774
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2273
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 66
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 145
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1399
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1774
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2273
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 66
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 145
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1399
Składniki
Truskawki umyte i bez szypułek blendujemy na mus. Kremówkę, mascarpone i cukier puder miksujemy do uzyskania puszystej masy. Wlewamy mus z truskawek i krótko miksujemy do połączenia składników (nie miksujemy za długo, bo krem może się zważyć.)
Do miski wlewamy mleko, likier i cukier puder. Mieszamy.
W foremce układamy biszkopty namoczone w ponczu, nakładamy 4 szpatułki kremu i wygładzamy. Wykładamy biszkopty namoczone w ponczu. Kładziemy 3 szpatułki kremu i wygładzamy. Na kremie przy brzegach foremki układamy truskawki pokrojone drobno. Resztę kremu przekładamy do rękawa cukierniczego z tylką wiltona nr: 2D. Dekorujemy górę ciasta robiąc rozetki. Po środku zostawiamy wolne miejsce w kształcie prostokąta, w które wykładamy pokrojone truskawki. Ciasto wstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny.