Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser na każda okazje. Przygotowany z użyciem jajek. Nie musicie się jednak obawiać, metoda przygotowania gwarantuje bezpieczna konsumpcje.
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 91
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 127
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 49
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 22
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 91
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 127
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 49
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 22
Składniki
Jajka utrzeć z cukrami. Kiedy ładnie się spienią, miskę z jajkami postawić na garnku z gotującą się wodą. Ważne jest aby dno miski nie dotykało wrzącej wody. Kontynuować miksowanie jajek przez następne 5 minut. Po 5 minutach zdjąć miskę z pary i odstawić do ostygnięcia.
W osobnej misce ubić śmietanę. Kiedy jajka ostygną dodać do nich serek i wymieszać za pomocą miksera. Następnie dodać bitą śmietanę i tym razem, całość wymieszać delikatnie łyżką. Kawę wymieszać z Amaretto. Biszkopty zamoczyć szybko w kawie i układać je na dnie foremki lub szklanego naczynia.
Na warstwę biszkoptów wyłożyć połowę kremu, równo rozsmarowując. Na warstwie kremu ponownie ułożyć namoczone w kawie biszkopty, a na nie pozostały krem. Wierzch deseru posypać kakao. Całość przykryć folia i wstawić do lodówki. Najlepiej na noc. Deser można przygotować nawet 2 dni wcześniej. Im dłużej poleży w lodowce tym jest smaczniejszy. Smacznego!