Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tiramisu z kropelką amaretto"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1202
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1202
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Składniki
Wsyp kawę do szklanki, zalej wodą i mieszaj, aż kawa się rozpuści.
Rozpuść czekoladę w rondelku i dokładnie wymieszaj ją z 1/4 mascarpone. Dołóż resztę serka i wymieszaj. Ubij śmietanę i podziel ją na dwie porcje. Połowę dodaj do serka wraz z brandy i esencją waniliową. Dokładnie wymieszaj.
Pokrusz biszkopty i wrzuć je do zaparzonej kawy. Przełóż do filiżanek lub miseczek. Na biszkoptach ułóż czekoladową masę. Udekoruj deser resztą bitej śmietany. Wstaw do lodówki i wyjmij tuż przed podaniem.
Podawaj tiramisu posypane startą czekoladą i kakao.Źródło: Olivia