Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tiramisu z kropelką amaretto"
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 128
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 304
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 59
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 50
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 128
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 304
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 59
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 50
Składniki
Wsyp kawę do szklanki, zalej wodą i mieszaj, aż kawa się rozpuści.
Rozpuść czekoladę w rondelku i dokładnie wymieszaj ją z 1/4 mascarpone. Dołóż resztę serka i wymieszaj. Ubij śmietanę i podziel ją na dwie porcje. Połowę dodaj do serka wraz z brandy i esencją waniliową. Dokładnie wymieszaj.
Pokrusz biszkopty i wrzuć je do zaparzonej kawy. Przełóż do filiżanek lub miseczek. Na biszkoptach ułóż czekoladową masę. Udekoruj deser resztą bitej śmietany. Wstaw do lodówki i wyjmij tuż przed podaniem.
Podawaj tiramisu posypane startą czekoladą i kakao.Źródło: Olivia