Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze co zjecie w tym roku. Serio!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118031
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8381
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2103
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1531
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118031
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8381
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2103
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1531
Składniki
Zaparzyć kawę i wymieszać z Amaretto
Wymieszać mascarpne z 2 łyżkami masła orzechowego.
Żółtka oddzielić od białek - utrzeć z 1 łyżką cukru i cukrem waniliowym na jednolitą masę.
Do wymieszanej masy maskarpone z masłem orzechowym , powoli dodawać żółtka - miksować do uzyskania puszystej masy.
Białka ubić z 3 łyżkami cukru pudru na sztywną pianę i dodać do masy. Wymieszać mikserem na wolnych obrotach.
Biszkopty maczać w kawie i układać na blasze (20 x 20 cm). Nie należy namaczać biszkoptów zbyt długo – najlepiej szybko 3-4 razy obrócić w kawie, tak aby biszkopt nie był suchy.
Na pierwszą warstwę biszkoptów wylać połowę masy.
Przykryć kolejną warstwą biszkoptów i wylać na to resztę masy. Wstawić na 4 godz. do lodówki
Przed podaniem posypać kakaem.