Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9282
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1951
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3977
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 454
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 249
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 307
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9282
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1951
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3977
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 454
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 249
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 307
Składniki
Ciasto francuskie wyjąć z opakowania i pozostawić na 10 minut, aby odtajało. Piekarnik nagrzać do 210 stopni. Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia.
Orzechy uprażyć na patelni bez tłuszczu i ostudzić. Białka oddzielić od żółtek. Orzechy wymieszać z cukrem, cynamonem, miodem i białkami na gładką masę.
Z 5 blatów ciasta wyciąć 10 kwadratów 10x10 cm. Z 6 blatu wyciąć 10 małych prostokątów.
Na każdy kwadrat ciasta nałożyć łyżkę nadzienia orzechowego. Żółtka rozkłócić i posmarować brzegi każdego kwadratu. Rogi połączyć nad masą orzechową, prostokąty przykleić na wierzchu, lekko docisnąć. Całość posmarować pozostałym żółtkiem.
Tobołki poukładać na blasze, piec 20-25 minut. Po upieczeniu ostudzić.
Cukier puder wymieszać z gorącą wodą, posmarować tobołki. Smacznego :)