Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia,dla zwolenników słodkości z serem;)
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 593
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 268
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 251
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 593
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 268
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 251
Składniki
Połączyć składniki i szybko zagnieść gładkie ciasto.Owinąć folią i wstawić do lodówki na ok 1 godz.
Zmielić ser na nadzienie,dodać jajko,cukier i mąkę ziemniaczaną.Wsypać wcześniiej namoczone rodzynki ,oraz kilka kropelek wanilii.Razem dokładnie wymieszać.
Ciasto rozwałkować na placek o wymiarach40x40cm,wyciąc z niego 9 kwadratów 12x12cm.Na każdym kwadracie położyć łyżkę masy serowej.Rogi ciasta posmarować od dołu żółtkiem i połączyć nad nadzieniem.Z reszty ciasta wyciąc małe krążkii położyć na połączonych rogach ciasta,przycisnąc całość i posmarować rozbełtanym żółtkiem.
Piec około 15 min.Po ostudzeniu tobołków,trochę je ostudzić i posypać pudrem.Można zrobić z podwónej porcji będzie więcej:-)