Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ciasto Toffik, szybkie ciasto bez pieczenia. Na herbatnikach przełożonych masą krówkową, z budyniem o smaku toffi i biszkoptami udekorowanymi czekoladą i orzechami włoskimi.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Składniki
Foremkę wykładamy na dnie papierem do pieczenia i układamy warstwę herbatników. 250 g masy krówkowej podgrzewamy i wylewamy na herbatniki. Przykrywamy druga warstwą herbatników.
W rondelku zagotowujemy 500 ml. mleka z masłem i pozostałą masą krówkową. W 200 ml. mleka rozpuszczamy budynie toffi. Do gotujących się składników w rondelku wlewamy rozpuszczone budynie. Mieszamy chwilę gotując do zgęstnienia. Gorący budyń przelewamy na herbatniki. Na budyniu układamy warstwę biszkoptów.
Kremówkę mocno podgrzewamy i dodajemy do niej czekoladę. Pozostawiamy na chwilę, aby czekolada zmiękła, a następnie mieszamy do połączenia składników. Czekoladę wylewamy na biszkopty. Górę posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi. Wstawiamy ciasto do lodówki najlepiej na całą noc.