Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Autorski przepis na tort w połączeniu śmietankowo-bananowo-czekoladowym który zrobiłam z okazji urodzin Męża. Solenizant zachwycony goście zadowoleni tort zjedzony ! a więc co tu dużo mówić - polecam :)
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 114
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 58
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 63
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 44
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 114
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 58
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 63
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 44
Składniki
Biszkopt kakaowy: ubijamy białka z cukrem, dodajemy żółtka ubijamy jeszcze chwilkę dodajemy przesianą mąkę z resztą składników, mieszamy łyżką drewnianą i wylewamy na tortownicę wysmarowaną margaryną i wysypaną kaszą manną. Pieczemy ok 30 minut/ 175 st. studzimy przecinamy na 3 blaty Biszkopt waniliowy postępujemy jak wyżej ale pieczemy krócej ok 25 minut/175 st. studzimy przecinamy na 2 blaty.
Krem śmietankowy: Ubijamy śmietankę z serkiem i cukrem pod koniec ubijania dodajemy fix. Krem musi być dość dobrze ubity żeby się nie rozpłynął. Banany kroimy na cienkie plasterki, wkładamy do miseczki skrapiamy sokiem z mandarynki i mieszamy żeby każdy plasterek się namoczył. Krem czekoladowy: Śmietankę i kakao ubijamy z fixem i na gęsty krem[ taki żeby dało się dekorować i się nie rozpływał].
Każdy blat skrapiamy sokiem z mandarynki. Przekładamy tort: Czekoladowy biszkopt - banany - krem - waniliowy biszkopt - krem -czekoladowy biszkopt - krem - waniliowy biszkopt - banany - krem - czekoladowy biszkopt. Cały tort też pokrywamy kremem cienką warstwę. Boki tortu obsypujemy płatkami migdała. Natomiast wierzch dekorujemy kremem czekoladowym i ozdobami.