Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejne ciasto dla smakoszy kawy....
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 72
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 6044
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 72
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 6044
Składniki
Białka ubić z cukrem na sztywno, dodać żółtka wymieszane z wodą. Następnie dodać produkty sypkie ( mąki, proszek, kawę cappucino i delikatnie wymieszać łyżką. Podzielić na 2 części i wylac do 2 tortownic (21cm). Piec 25-30 minut w 190stC. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasta podzielic na pół. Galaretke rozpuścić w pół szklanki wody i wystudzić. Śmietane ubić z cukrem, zagęstnikami i tężęjącą galaretką. Do ubitej masy dodać 4 łyżki kawy cappucino i delikatnie wymieszać. Blaty ciasta nasączyć roztworem kawy cappucino i ew dodatkiem spirytusu wg uznania. 3/4 kremu przełożyć placki, reszta posmarować górę i boki. Udekorowac wg uznania