Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem przygotowałam tym coś naprawdę lekkiego! Torcik składający się z 3 warstw galaretki z owocami na spodzie ze słonecznika i wiórków kokosowych. Prosty, lekki i pyszny!
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 804
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 360
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 260
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 202
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 804
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 360
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 260
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 202
Składniki
Słonecznik i wiórki kokosowe zblenduj na gładką masę i wyłóż nią dno tortownicy. Dociśnij. Schłodź.
Galaretkę jagodową rozpuść w 200 ml gorącej wody. Gdy przestygnie dodaj 2 łyżki jogurtu i dobrze wymieszaj. Dodaj garść borówek lub jagód i wylej na spód. Schłodź.
Galaretkę malinową rozpuść w 200 ml gorącej wody. Gdy przestygnie dodaj 2 łyżki jogurtu i dobrze wymieszaj, wylej na poprzednią warstwę i dodaj maliny. Odłóż do zastygnięcia.
Galaretkę krystaliczną rozpuść z 200 ml gorącej wody i poczekaj aż przestygnie. Dodaj 2 łyżki jogurtu i dobrze wymieszaj. Dodaj pozostałe maliny i borówki. Odłóż do zastygnięcia. Możesz podać z płatkami kokosowymi i liofilizowanymi malinami.