Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem przygotowałam tym coś naprawdę lekkiego! Torcik składający się z 3 warstw galaretki z owocami na spodzie ze słonecznika i wiórków kokosowych. Prosty, lekki i pyszny!
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47729
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165588
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 386
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 100
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47729
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165588
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 386
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 100
Składniki
Słonecznik i wiórki kokosowe zblenduj na gładką masę i wyłóż nią dno tortownicy. Dociśnij. Schłodź.
Galaretkę jagodową rozpuść w 200 ml gorącej wody. Gdy przestygnie dodaj 2 łyżki jogurtu i dobrze wymieszaj. Dodaj garść borówek lub jagód i wylej na spód. Schłodź.
Galaretkę malinową rozpuść w 200 ml gorącej wody. Gdy przestygnie dodaj 2 łyżki jogurtu i dobrze wymieszaj, wylej na poprzednią warstwę i dodaj maliny. Odłóż do zastygnięcia.
Galaretkę krystaliczną rozpuść z 200 ml gorącej wody i poczekaj aż przestygnie. Dodaj 2 łyżki jogurtu i dobrze wymieszaj. Dodaj pozostałe maliny i borówki. Odłóż do zastygnięcia. Możesz podać z płatkami kokosowymi i liofilizowanymi malinami.