Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny torcik z kremem o smaku kajmakowo porzeczkowym oraz biszkopt kakaowy . Szybki i łatwy w wykonaniu. Idealny na różne okazje i święta .
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4590
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12395
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5686
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7049
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4590
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12395
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5686
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7049
Składniki
Biszkopt Żółtka oddziel od białek . Białka ubij na sztywno z cukrem dodając po jednym żółtku i olej . Mąkę przesianą z proszkiem dodaj do masy jajecznej i delikatnie wymieszaj . Tortownicę o średnicy 26 cm wyłóż papierem do pieczenia i wylej biszkopt. Piecz około 20 minut w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu biszkopt przekrój na pół .
Miękkie masło utrzyj na puszystą masę , dodaj masę kajmakową , utrzyj puszysty krem .
Przestudzony i przekrojony na pół biszkopt nasącz wodą z cytryną i cukrem . Na pierwszy blat biszkoptu posmaruj połowę dżemu z czarnej porzeczki a na dżem połowę kremu kajmakowego. Przykryj drugim blatem biszkoptu , wierzch posmaruj pozostałym dżemem . Pozostałym kremem posmaruj wierzch i boki torciki.Boki obsyp pokruszonym herbatnikami . Udekoruj dowolnie mini bezikami.
Torcik wstaw do lodówki najlepiej na całą noc. Polecam.