Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny torcik z kremem o smaku kajmakowo porzeczkowym oraz biszkopt kakaowy . Szybki i łatwy w wykonaniu. Idealny na różne okazje i święta .
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5687
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8900
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7973
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5473
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5687
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8900
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7973
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5473
Składniki
Biszkopt Żółtka oddziel od białek . Białka ubij na sztywno z cukrem dodając po jednym żółtku i olej . Mąkę przesianą z proszkiem dodaj do masy jajecznej i delikatnie wymieszaj . Tortownicę o średnicy 26 cm wyłóż papierem do pieczenia i wylej biszkopt. Piecz około 20 minut w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu biszkopt przekrój na pół .
Miękkie masło utrzyj na puszystą masę , dodaj masę kajmakową , utrzyj puszysty krem .
Przestudzony i przekrojony na pół biszkopt nasącz wodą z cytryną i cukrem . Na pierwszy blat biszkoptu posmaruj połowę dżemu z czarnej porzeczki a na dżem połowę kremu kajmakowego. Przykryj drugim blatem biszkoptu , wierzch posmaruj pozostałym dżemem . Pozostałym kremem posmaruj wierzch i boki torciki.Boki obsyp pokruszonym herbatnikami . Udekoruj dowolnie mini bezikami.
Torcik wstaw do lodówki najlepiej na całą noc. Polecam.