Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 83
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 518
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 125
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 83
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 518
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 125
Składniki
czas ok. 120 min; porcja – 560 kcal, cena 2,50 zł
Krok pierwszy
Orzechy (włoskie, laskowe) i migdały ułóż na pokrytej pergaminem blasze. Wstaw do piekarnika. Piecz około 10 min w temp. 160 st. Wyjmij, wystudź, drobno zmiksuj.
Krok drugi
Masło utrzyj z 15 dag cukru i 50 ml mocnego naparu kawy. Dodaj orzechy i migdały, jajka, mąkę oraz łyżeczkę proszku do pieczenia. Wymieszaj. Wlej do formy. Piecz 50 min w temp. 180 st.
Krok trzeci
Upieczone ciasto wyjmij, przekrój na 3 blaty. Wiśnie wydryluj, włóż do rondla. Dodaj resztę cukru i 150 ml wody. Gotuj 5 min. Wlej bu- dyń rozprowadzony w 100 ml wody. Mieszając, gotuj 2 minuty.
Krok czwarty
Kremówkę ubij na sztywno razem z cu krem waniliowym oraz łyżką kawy instant. Na koniec dodaj serek mascarpone i 3 dag posiekanej białej czekolady. Krem wy- mieszaj, schłodź.
Krok piąty
Upieczone i ostudzone blaty posmaruj masą wiśniowo-budyniową. Odstaw do stężenia. Następnie blaty ze stężałą masą przełóż kremem. Resztą kremu posmaruj wierzch tortu. Dowolnie udekoruj.Źródło: Świat kobiety