Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik kawowy z mascarpone"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 157
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1104
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 157
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1104
Składniki
czas przygotowania 60 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2,20 zł
<strong>Przepis przysłała Joanna Tokarz z Ptaszkowej</strong>
Biszkopt: białka ubij ze szczyptą soli. Dodaj cukier, żółtka i kawę, połącz. Dodaj przesiane mąki, proszek do pieczenia i kakao, wymieszaj. Ciasto wlej do tortownicy. Piecz ok. 45 min w 180°C. Odwróć do góry dnem, ostudź. Pokrój na trzy placki.
Masa: śmietanę ubij, dodając cukier puder. Dodaj mascarpone, wymieszaj. 1/3 masy odłóż, do reszty dodaj osączone wiśnie, wymieszaj. Posmaruj dwa placki, ułóż jeden na drugim. Przykryj pozostałym ciastem. Boki i wierzch posmaruj odłożonym kremem. Udekoruj ciasteczkami i startą czekoladą.Źródło: Chwila dla Ciebie