Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik w kolorze miłości! w sam raz na zbliżające się Walentynki :)
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 54
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 26
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 54
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 26
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Składniki
Mąkę przesiewamy. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie stopniowo dodajemy resztę składników biszkoptu. Cały czas miksujemy. Masę wylewamy do tortownicy (20cm), pieczemy w temperaturze 180stopni ok 20 minut. Śmietanę ubijamy na puszystą, dodajemy cukier - miksujemy. Następnie stopniowo dodajemy serek mascarpone, cały czas miksując na mniejszych obrotach. Na koniec dodajemy kokos i mieszamy. Jeśli masa będzie rzadka, można dodać żelatynę. W odrobinie ciepłej wody rozpuszczamy barwnik i dodajemy kokos. Zabarwiony kokos dokładnie przecedzamy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Bezy kruszymy - wkładamy do woreczka, i tłuczemy wałkiem. Zostawiamy 2-3 sztuki do dekoracji. Pokruszone bezy mieszamy z kokosem. Ostudzony biszkopt przekrawamy na pół. W tortownicy układamy warstwy następująco: biszkopt, masa, biszkopt masa. Odkładamy trochę masy do posmarowania boków tortu. Tort wkładamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc. Tort wyciągamy z tortownicy. Nakładamy masę na boki i dokładnie rozsmarowujemy. Posypką z kokosu i bez posypujemy tort - górę i boki. Ozdabiamy truskawkami i bezą.