Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobiega koniec sezonu malinowego. Więc korzystając z dobrodziejstw lata prezentuje dziś pyszny, szybki deser malinowy! Zamiast ciasta francuskiego można wykorzystać kruche, gotowe ciasteczka. Wówczas nie wymaga pieczenia:) Ja tym razem miałam pod ręką gotowe ciasto francuskie więc je wykorzystałam. Z rozkruszonymi ciastkami smakuje równie dobrze :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10822
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6211
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5378
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13134
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4872
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10822
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6211
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5378
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13134
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4872
Składniki
Ciasto francuskie włożyć do nagrzanego piekarnika, upiec i pokruszyć. Żelatynę zalać odrobiną gorącej wody, a w miedzy czasie posmarować małą tortownicę tłuszczem i obsypać pokruszonym ciastem francuskim. Budyń ugotować według opisu na opakowaniu, następnie ostudzić, ubić z cukrem pudrem, rozpuszczoną żelatyną i malinami. Gotową masę przełożyć do tortownicy, ozdobić malinami i wstawić do lodówki. Deser można ozdobić bitą śmietaną lub zalać galaretką.