Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik marmurkowy"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 507
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 262
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 507
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 262
Składniki
Białą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i wymieszaj z połową gorącej śmietany. W ten sam sposób przygotuj gorzką czekoladę. Płatki i posiekane orzechy upraż na złoto. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i wymieszaj z masłem. Wyjmij z kąpieli, dodaj płatki i orzechy. Rozsmaruj masę w tortownicy i schłódź.
Twaróg połącz z jogurtem i dwoma cukrami. Żelatynę namocz w zimnej wodzie i poczekaj, aż nasiąknie. Po chwili rozgrzej ją i dokładnie wymieszaj z kremem z twarogu.
Ze śmietaną ubij białą i ciemną czekoladę. Krem podziel. Do jednej części dodaj białą, do drugiej ciemną czekoladę. Na orzechowy spód wlej na zmianę biały i ciemny krem. Ułóż na wierzchu duże wiórki czekolady.
Czas przygotowania: 40 minut. Cena porcji: ok. 4 zł. Kalorie: porcja 365 kcal.Źródło: Na żywo