Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na maliny tuż tuż, więc warto pomyśleć o urozmaiceniu naszej codziennej kuchni o ten aromatyczny składnik. Gorąco polecam torcik marmurkowy z malinami, który przeniesie was w siódme niebo.
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 4674
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 90
Polecam.
Odsłon: 570
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 4674
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 90
Polecam.
Odsłon: 570
Składniki
Blaty złożyć razem, nożem naciąć tak aby utworzyć obręcze.
Naprzemiennie kolorami poukładać od nowa blaty.
Maliny zalać rumem, dosypać zwykły cukier, odstawić .
Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, laskę wanilii przeciąć na pół, końcówką noża wyjąć miąższ i dodać do śmietany.
Maliny osączyć z alkoholu, zostawiając jego część do nasączenia blatów, odkładając kilka malin do dekoracji. Owoce dodać do kremówki i wymieszać łyżką tak aby lekko rozgnieść maliny, odłożyć część kremu do posmarowania wierzchu i boków tortu.
Blaty delikatnie nasączyć rumem z malin, przekładać kremem, wierz i boki posmarować odłożonym kremem i posypać malinami.