Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik migdałowy"
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 215
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 259
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 99
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2168
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 215
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 259
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 99
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2168
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę, pod koniec stopniowo wsypując cukier. Wsyp migdały z mąką, wymieszaj łyżką. Masę przelej do 2 tortownic wyłożonych papierem do pieczenia. Piecz 20-30 min w temp. 180°C.
Do rondelka wlej śmietankę, dodaj żółtka, cukier oraz cukier wanilinowy, wymieszaj. Podgrzewaj na małym ogniu mieszając, aż masa zgęstnieje. Masło utrzyj mikserem na puch i stopniowo dodawaj wystudzony budyń.
Jabłka pokrój w kostkę. Na patelnię wsyp 1 szklanki cukru, skrop sokiem z cytryny. Podgrzewaj na średnim ogniu aż cukier się rozpuści. Gdy lekko zbrązowieje, dodaj pokrojone w kostkę jabłka i posyp cynamonem. Podgrzewaj 3-5 minut.
Pierwszy blat posmaruj 3 kremu, rozłóż na mim karmelizowane jabłka i przykryj drugim blatem. Wierzch posmaruj pozostałym kremem, posyp płatkami migdałowymi.
60 minut Porcja: 320 kilokalorii
Do kremu można dodać 2 łyżki soku z cytryny lub cytrynowego likieru.Źródło: Świat i Ludzie