Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik migdałowy z truskawkami"
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 44
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 63
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2748
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 218
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 156
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 44
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 63
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2748
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 218
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 156
Składniki
Żółtka utrzyj z 5 dag cukru pudru i masłem na puszystą masę. Białka ubij na pianę. Dodaj kolejne 5 dag cukru i dalej ubijaj. Połącz obie masy z przesianą mąką i startymi migdałami. Ciastem napełnij wysmarowaną tłuszczem tortownicę (24 cm). Piecz w piekarniku w temp. 160 st. 40 min.
Wymieszaj śmietanę z resztą cukru i 15 dag zmiksowanych truskawek. Żelatynę przygotuj wg instrukcji, połącz z kremem. Nałóż masę na schłodzone ciasto, odstaw do stężenia.
Kilka truskawek odłóż, resztę pokrój na kawałki i rozłóż na torcie. Galaretkę przygotuj wg przepisu, zalej owoce. Tort odstaw ponownie do stężenia. Udekoruj resztą owoców.
Czas ok. 60 min; porcja – 210 kcal, cena 1,60 zł.Źródło: Świat kobiety