Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekki torcik na zimno z owocami
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1654
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 961
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1654
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 961
Składniki
Tortownicę (u mnie ok 22 cm) wyłożyć biszkoptami
2 galaretki truskawkowe rozpuścić w1i1/2 szkl. wody,przestudzić i zmiksować z jogurtem truskawkowym.Dodać trochę pokrojonych w kawałki truskawek.Następnie wylać na biszkopty i włożyć do lodówki do zastygnięcia.Gdy jeszcze całkowicie masa nie zastygnie wyłożyć na niej kolejną warstwę biszkoptów.
2 galaretki morelowe rozpuścić w 1i1/2 szkl.wody,przestudzić i zmiksować z jogurtem morelowym,dodać trochę pokrojonych w kawałki moreli i wylać na drugą warstwę biszkoptów.
Gdy masa będzie tężeć nałożyć na nią pokrojone truskawki i morele,następnie zalać trzecią rozpuszczoną w dwóch szklankach wody galaretką i włożyć do lodówki.Smacznego.