Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser dla Małych i Dużych ;) na bazie kaszki mannej. Pyyszota!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113113
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 508
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 854
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 631
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113113
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 508
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 854
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 631
Składniki
Tortownicę wykładamy biszkoptami lub herbatnikami. Mleko podgrzewamy z cukrem waniliowym. Gdy zacznie się gotować stopniowo, powoli wsypujemy kaszkę manną ciągle mieszając aby nie zrobiły się grudki. Uważajmy też aby kaszka nam się nie przypaliła. Gdy masa zgęstnieje zestawiamy z ognia i odstawiamy w chłodne miejsce do całkowitego wystygnięcia.
Miękką Kasię ukręcamy mikserem z cukrem pudrem. Gdy zrobi się jasna i puszysta dodajemy po 2 łyżki wystudzonej kaszki ciągle ubijając. Gotową masę dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao i mieszamy.
Na biszkopty lub herbatniki wykładamy najpierw ciemną a potem jasną masę kaszkową. Wstawiamy do lodówki. Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklanki wody. Studzimy. Ananasy kroimy na mniejsze kawałki i blenderujemy na mus. Dodajemy do niego tężejącą galaretkę i mieszamy. Mus ananasowy wylewamy na jasną kaszkę.
Wstawiamy do lodówki i chłodzimy min.3 godziny a najlepiej całą noc. Smacznego!