Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Anioły witają Nowy Rok pysznym orzechowym tortem z masą kawową. Życzymy Wam słodkości.....
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4614
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12452
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5691
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7070
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4614
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12452
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5691
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7070
Składniki
Jajka ubić na parze za pomocą trzepaczki, stopniowo dodawać cukier puder i dalej ubijać na gęsty krem, ok 10 minut. Do jeszcze ciepłej masy dodać kawę, żeby się rozpuściła, odstawić do przestygnięcia.
W tym czasie utrzeć masło i stopniowo dodawać masę jajeczną, uważając żeby się nie zważyła. Ciasto przekroić na 3 części i przełożyć masą, resztką masy posmarować cały tort i udekorować cząstkami orzechów. Można też zrobić mniej masy, placek przekroić na pół i przełożyć, tak jak to my zrobiłyśmy. Mamy wtedy lekko odchudzoną wersję tortu, który jest prawdziwą bombą kaloryczną:-)