Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik piernikowy z masą śmietanową"
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 57
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 114
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 42
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 43
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 34
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 57
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 114
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 42
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 43
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 34
Składniki
Utrzyj miękką margarynę z połową cukru pudru. Wmiksuj stopniowo żółtka. Dodaj startą na małych oczkach czekoladę, orzechy i przyprawę do piernika. Następnie wsyp mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, dodaj pianę z białek i resztę cukru.
Wszystkie połącz.
Powstałe ciasto wlej do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką tortownicy (o średnicy ok. 26 cm). Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 170 °C przez ok. 45 minut.
Twaróg wymieszaj z cukrem wanilinowym, jogurtem, przyprawą i sokiem z cytryny. Następnie dodaj ubitą na sztywno śmietanę kremówkę oraz żelfix, przygotowany według instrukcji na opakowaniu.
Ostudzone ciasto przekrój poziomo na trzy części. Dwie grubo posmaruj masą twarogową, dociskając je do siebie. Krem wyłóż też na wierzch. Boki tortu obsyp startą czekoladą. Na wierzchnią warstwę kremu wysyp wiórki czekoladowe.
Czas przygotowania: 90 minut. Cena porcji: ok. 5,5 zł. Kalorie: porcja 457 kcalŹródło: Na żywo