Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w wykonaniu i smakuje wybornie.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 44
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2302
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 44
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2302
Składniki
Wykonanie: Dwie galaretki wymieszać w 500 ml wrzącej wody, ostudzić i wstawić do zamrażarki na godzinę. Żelatynę rozpuścić w ½ szklanki wody i ostudzić. Twaróg utrzeć z cukrem pudrem, dodać śmietankę i delikatnie miksując dodawać przygotowaną żelatynę. Galaretkę pokroić w kostkę, dodać do masy serowej i zamieszać. Dużą tortownice wyłożyć biszkoptami, wylać przygotowaną masę serowa i wstawić do lodówki na godzinę. W między czasie rozpuścić jedną galaretkę w 250 ml wrzącej wody i odłożyć do wystudzenia. Po czym wylać na przygotowany torcik i ponownie wstawić do lodówki na całą noc. SMACZNEGO.