Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto bez pieczenia - idealne do kawy! Chrupiące ciasteczka, kremowy serek z waniliową nutą i bajeczny mus malinowo porzeczkowy! Każdy element tego ciasta idealnie do siebie pasuje!
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 195
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 339
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 679
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 195
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 339
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 679
Składniki
Warstwa ciasteczkowa: Ciastka blendujemy na dość gładki pył. Mieszamy z rozpuszczonym masłem lub margaryną. Ciasteczka dzielimy na dwie części. Jedną wykładamy spód tortownicy wyłożony wcześniej papierem do pieczenia. Masa serowa: Serki homogenizowane miksujemy z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Przestudzoną wlewamy do serków i ponownie miksujemy. Masę serową wylewamy na spód. Następnie delikatnie wykładamy pozostałe ciastka, lekko dociskamy. Wstawiamy do lodówki na 60 minut. Mus malinowo porzeczkowy: Do garnka wkładamy owoce. Zasypujemy je cukrem i gotujemy na wolnym ogniu, aż zaczną się rozpadać i puszczą sok. Dodajemy sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w wodzie. Dokładnie mieszamy, zagotowujemy i zdejmujemy z ognia. Owoce przecieramy przez gęste sitko. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Wlewamy do musu i dokładnie mieszamy. Przestudzony wstawiamy do lodówki. Gdy zacznie tężeć wylewamy go na wierzch ciasta. Chłodzimy w lodówce.