Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik serowy z wiśniami w galaretce"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 147
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 60
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1087
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 147
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 60
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1087
Składniki
Czas przygotowania 120 minut. Cena porcji ok. 1,90 zł
Do mąki dodajemy 75 g cukru, opakowanie cukru waniliowego, jajo i masło. siekamy nożem, a następnie krótko wyrabiamy. Ciastem wykładamy spód tortownicy i wstawiamy do lodówki na 20–30 minut.
Twaróg dokładnie miksujemy ze śmietaną, 100 g cukru, cukrem waniliowym, skórką startą z cytryny i wyciśniętym z niej sokiem, jajami i kaszą. Kiedy masa będzie puszysta, przekładamy ją do tortownicy. Pieczemy 50–60 minut w 180oC.
Wiśnie osączamy z syropu. Syrop uzupełniamy do 350 ml wodą, zagotowujemy i rozpuszczamy w nim galaretkę. Odstawiamy do wystygnięcia.
Na upieczony i ostudzony sernik wykładamy równomiernie na całej powierzchni dobrze osączone wiśnie. Całość zalewamy gęstniejącą już galaretką i wstawiamy tortownicę do lodówki na ok. 60 minut.
Ciasto podajemy dobrze schłodzone, np. z bitą śmietaną.Źródło: Rewia