Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest lekki i nie za słodki;)
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1435
Polecam.
Odsłon: 225
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 40
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 247
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1435
Polecam.
Odsłon: 225
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 40
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 247
Składniki
Upiec biszkopt z 6 jaj.Ostudzić
Jabłka obrać, pokroić w kostkę,zasypać cukrem i prażyć na małym ogniu 15 min,tak aby kosteczki zostały.Galaretki rozpuścić w 1/2 l wody,odstawić do schłodzenia.Ostudzną galaretkę wlać do jabłek i poczekać aż stężeje.
Zimną śmietanę ubić z cukrami,pod koniec wlać rozpuszczoną zimną żelatynę.
Przekroić biszkopt na trzy krążki.
Pierwszy krążek+poncz+lekko tężejąca masa jabłkowa+warstwa śmietanki. Czynnośc powtórzyć.Torcik pokryć cały śmietanką,udekorować czekoladą, mandarynkami według uznania.