Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 132
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 81
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 132
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 81
Składniki
Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody. Odstaw na 10-15 minut, aby spęczniała.
W tym czasie twaróg wymieszaj z serkiem mascarpone, likierem migdałowym oraz cukrem i cukrem waniliowym. Spęczniałą żelatynę rozpuść, podgrzewając na małym płomieniu. Ostrożnie domieszaj ją do masy serowej.
Ubij na sztywno 20 dag śmietany. Bitą śmietanę połącz z masą serową. Kawę wymieszaj z likierem kawowym. Skrop tym biszkoptowe blaty. Ułóż je w tortownicy, przekładając tężejącym kremem serowym.
Ciasto wstaw do lodówki na 4 godziny. Pozostałe 25 dag śmietany kremówki ubij na sztywno. Tort wyjmij z tortownicy. Wierzch i boki ciasta posmaruj bitą śmietaną. Torcik schładzaj jeszcze 30 minut. Krótko przed podaniem tort oprósz kakao. Udekoruj waflowymi rurkami i groszkami.Źródło: Naj