Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik jest nie tylko smaczny ale i efektownie wygląda po przekrojeniu.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31286
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14443
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1383
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31286
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14443
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1383
Składniki
Zaczynamy od rozpuszczenia galaretek z wodą, do której dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do przestygnięcia. Mocno oziębioną śmietanę ubić z serkiem mascarpone . Dodać zmiksowane truskawki i na koniec lekko tężejącą galaretkę .
Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Każde ciastko cienko smarować kremem i i układać ciasno-jedno przy drugim-pionowo-zaczynając od brzegów tortownicy w kierunku środka. Resztę masy wylać na wierzch (część spłynie w wolne przestrzenie między ciastkami. Wstawić do lodówki na całą noc by masa stężała a ciastka zmiękły.
Czekoladę roztopić nad parą, dodać śmietankę i lekko przestudzić. Kiedy zgęstnieje - oblać brzegi torcika. Udekorować świeżymi kwiatami i owocami.