Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy ma swój sprawdzony przepis na gofry, ja metodą prób i błędów zrobiłam takie biszkoptowe, by nawet po leżakowaniu w lodówce nie były gumowate :)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2937
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6524
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2937
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6524
Składniki
Ciasto na gofry: ubić pianę na sztywno z cukrem, do żółtek dodać olej i śmietanę też ubić , dodać do białek, przesiać mąkę z proszkiem delikatnie wymieszać jak za gęste można dodać 2-3 łyżki wody gazowanej. Upiec gofry.
Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody i przestudzić. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem, dodać letnią żelatynę, wymieszać, smarować gofry układając je jeden na drugim. Wstawić do lodówki by masa dobrze zastygła, podawać oproszone cukrem pudrem lub owocami. SMACZNEGO :)