Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy ma swój sprawdzony przepis na gofry, ja metodą prób i błędów zrobiłam takie biszkoptowe, by nawet po leżakowaniu w lodówce nie były gumowate :)
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6535
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154827
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 469
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6535
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154827
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 469
Składniki
Ciasto na gofry: ubić pianę na sztywno z cukrem, do żółtek dodać olej i śmietanę też ubić , dodać do białek, przesiać mąkę z proszkiem delikatnie wymieszać jak za gęste można dodać 2-3 łyżki wody gazowanej. Upiec gofry.
Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody i przestudzić. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem, dodać letnią żelatynę, wymieszać, smarować gofry układając je jeden na drugim. Wstawić do lodówki by masa dobrze zastygła, podawać oproszone cukrem pudrem lub owocami. SMACZNEGO :)