Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy ma swój sprawdzony przepis na gofry, ja metodą prób i błędów zrobiłam takie biszkoptowe, by nawet po leżakowaniu w lodówce nie były gumowate :)
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7974
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 262
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 96
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2154
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 663
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7974
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 262
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 96
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2154
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 663
Składniki
Ciasto na gofry: ubić pianę na sztywno z cukrem, do żółtek dodać olej i śmietanę też ubić , dodać do białek, przesiać mąkę z proszkiem delikatnie wymieszać jak za gęste można dodać 2-3 łyżki wody gazowanej. Upiec gofry.
Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody i przestudzić. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem, dodać letnią żelatynę, wymieszać, smarować gofry układając je jeden na drugim. Wstawić do lodówki by masa dobrze zastygła, podawać oproszone cukrem pudrem lub owocami. SMACZNEGO :)