Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik z kremem brzoskwiniowym"
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6639
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2147
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6639
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2147
 
         
        Składniki
Galaretki rozpuść (każdą w 400 ml gorącej wody). Brzoskwinie przekrój, usuń pestki, pokrój w kostkę, zmiksuj na mus. Jajka roztrzep widelcem, dodaj żółtka, cukier, mus z brzoskwiń, wymieszaj.
Masę przełóż do rondla, dodaj sok z cytryny. Całość podgrzewaj na małym ogniu, aż zgęstnieje. Odstaw do wystudzenia.
Serki zmiksuj z kremem. Mieszając wlewaj powoli galaretkę. Tortownicę wyłóż folią spożywczą, przełóż masę, wyrównaj powierzchnię, ułóż brzoskwinie, zalej tężejącą galaretką. Białą czekoladę rozpuść, udekoruj boki tortu. Schładzaj 2 godziny.
Czas przygotowania: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień