Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik z kremem brzoskwiniowym"
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 172
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 490
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 309
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4352
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 172
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 490
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 309
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4352
Składniki
Galaretki rozpuść (każdą w 400 ml gorącej wody). Brzoskwinie przekrój, usuń pestki, pokrój w kostkę, zmiksuj na mus. Jajka roztrzep widelcem, dodaj żółtka, cukier, mus z brzoskwiń, wymieszaj.
Masę przełóż do rondla, dodaj sok z cytryny. Całość podgrzewaj na małym ogniu, aż zgęstnieje. Odstaw do wystudzenia.
Serki zmiksuj z kremem. Mieszając wlewaj powoli galaretkę. Tortownicę wyłóż folią spożywczą, przełóż masę, wyrównaj powierzchnię, ułóż brzoskwinie, zalej tężejącą galaretką. Białą czekoladę rozpuść, udekoruj boki tortu. Schładzaj 2 godziny.
Czas przygotowania: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień