Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo pyszny i szybki do zrobienia torcik a i składniki zawsze znają się na niego w domu. Poczęstowałam nim gości i parę osób myślało że to jest krem z dodatkiem sera :)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35679
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1199
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35679
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1199
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
        
        
                Składniki
do zimnego mleka wsypujemy mannę i gotujemy przez ok.10 min. Schładzamy i dodajemy całe jajo.
Tortownicę 22-24cm smarujemy masłem. Herbatniki rozdrabniamy, dodajemy 60 roztopionego masła, dokładnie mieszamy, jeśli zauważymy że masa herbatnikowa jest zbyt sucha trzeba dodać jeszcze trochę masła bądź dolać tak na szybko trochę mleka. Masą herbatnikową wykładamy dno tortownicy mocno dociskając. Wstawiamy na około 20 minut do lodówki.
Ucieramy na jednolitą masę miękkie masło z cukrem pudrem. Następnie dodajemy mannę i ucieramy. Na ciasteczkowy spód wykładamy masę. Na wierzchu układamy owoce i zalewamy tężejącą galaretką.