Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik z marchewki i kabaczka"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 160
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1115
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 160
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1115
Składniki
Cukinie i marchew umyj. Cukinię pokrój w plasterki, marchew pokrój wzdłuż na długie pasy. Cebulę posiekaj w plastry.
Patelnię grillową posmaruj olejem, grilluj warzywa po dwie minuty z każdej strony. Natkę pietruszki drobno posiekaj. Wodę, sok z cytryny, oliwę, sól i pieprz dokładnie wymieszaj. Dodaj do składników natkę pietruszki, ponownie wymieszaj.
Grillowane warzywa odsącz z nadmiaru tłuszczu w ręcznik papierowy. Cukinie, marchew i cebulę na przemian układaj na talerzu, by powstał tort, całość dodatkowo polej pozostałym sosem. Dekoruj liśćmi natki pietruszki i plastrem cebuli. Podawaj z twarożkiem.Źródło: Dobry Tydzień