Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
torcik z masą czekoladową pyszny i lekki
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 34
zrazy z kapustą i pieczarkami w sosie
Odsłon: 56
Ciasto kumoszki to deser podawany na zimno na spodzie z herbatników lub kruch...
Odsłon: 2246
Zapiekanka brokułowa z kurczakiem, serem i pomidorami to bardzo pyszna i zdro...
Odsłon: 29
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 34
zrazy z kapustą i pieczarkami w sosie
Odsłon: 56
Ciasto kumoszki to deser podawany na zimno na spodzie z herbatników lub kruch...
Odsłon: 2246
Zapiekanka brokułowa z kurczakiem, serem i pomidorami to bardzo pyszna i zdro...
Odsłon: 29
Składniki
BISZKOPT: białka ubić na sztywno dodać cukier i żółtka mieszać dalej dodać mąkę z proszkiem i lekko wymieszać wylać do formy piec w temp 180 st ok 30-40 min
MASA: 1 i 1/2 szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem wan., żółtka dokładnie wymieszać z mlekiem i mąką (najlepiej trzepaczką). Do gotującego mleka wlać masę z żółtek, mieszać aż zgęstnieje. Przełożyć do wypłukanej zimna wodą miseczki, wystudzić. 3 czekolady mleczne + 1 gorzką połamać na kawałki wrzucić do miski wlać 3-4 łyżki oleju i rozpuścić w mikrofali lub w kąpieli wodnej.
śmietanę ubić na sztywno Wystudzony budyń wymieszać z czekoladą, dodać ubitą śmietanę biszkopt przekroić jak się uda na 3 części i przełożyć zostawić część na wierzch lub boki udekorować według uznania