Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik z płatkami migdałów"
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39620
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 410
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 182
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 377
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9271
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39620
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 410
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 182
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 377
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9271
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i skrobią. Utrzyj żółtka z cukrem, dodawaj suche i ubite na sztywno białka. Piecz 20 minut w temperaturze 180°C. Ostudź, przekrój na trzy placki.
Przygotuj budyń, ostudź go pod przykryciem. Dynię obierz, pokrój, duś z cukrem i zmiksuj. Masło utrzyj, połącz z budyniem, mieszaj, póki nie powstanie gładki krem. Każdy placek smaruj dżemem i kremem. Dekoruj migdałami i owocami.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień