Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torciki Pavlovej"
Polecam.
Odsłon: 294
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 87
Polecam.
Odsłon: 294
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 87
Składniki
1. Białka miksuję z solą. Dodaję porcjami oba cukry. Miksuję, aż się rozpuszczą, wlewam ocet.
Blachę wykładam pergaminem i rysuję na nim 8 okręgów o śr. ok. 10 cm. Białka wkładam do szprycy i wyciskam je na okręgi, tworząc gniazdka.
Bezy piekę w temp. 110oC ok. 5 min (z ter moobiegiem), zmniejszam temp. do 90oC i suszę je przy uchylonych drzwiczkach ok. 1,5 godz. Zostawiam w piekarniku na kilka godz.
Mascarpone mieszam z dżemem. Kremówkę ubijam, mieszam z masą serową. Napełniam kre- mem szprycę, schładzam go w lodówce i rozprowadzam na bezach. Dekoruję świeżymi borówkami.
120 min • Porcja 250 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 8 porcji.
Sprawdzają się na przyjęciach. Polecam! Alina Waliczek z Dzimierza