Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44643
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182080
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 237
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44643
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182080
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 237
Składniki
Upiec biszkopty, przekroić na 2 części, nasączyć winem.
Odlać szklankę mleka, resztę zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. W szklance mleka roztrzepać żółtka i mąkę, wlać do gotującego się mleka, chwilkę gotować. Margarynę utrzeć na puszystą masę, przestudzony budyń dodawać po łyżce do utartej margaryny. Na koniec dodać olejek migdałowy. Można dodać niewielką ilość spirytusu ok 1 łyżkę stołową(będzie lepsze).Do 1/4 masy dodać kakao, do kolejnej 1/4 części białej masy dodać pokrojoną białą czekoladę.
Przełożyć ciasto w następujący sposób: Biszkopt ciemny- powidła- biszkopt jasny- biała masa z czekoladą- biszkopt ciemny- masa kakaowa- biszkopt jasny. Cały tort posmarować białą masą. Do masy dodać barwnika, napełnić szprycę, udekorować tort( ja użyłam końcówki z gwiazdką), posypać kolorowa posypką.