Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5681
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8896
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7960
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5461
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5681
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8896
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7960
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5461
Składniki
Upiec biszkopty, przekroić na 2 części, nasączyć winem.
Odlać szklankę mleka, resztę zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. W szklance mleka roztrzepać żółtka i mąkę, wlać do gotującego się mleka, chwilkę gotować. Margarynę utrzeć na puszystą masę, przestudzony budyń dodawać po łyżce do utartej margaryny. Na koniec dodać olejek migdałowy. Można dodać niewielką ilość spirytusu ok 1 łyżkę stołową(będzie lepsze).Do 1/4 masy dodać kakao, do kolejnej 1/4 części białej masy dodać pokrojoną białą czekoladę.
Przełożyć ciasto w następujący sposób: Biszkopt ciemny- powidła- biszkopt jasny- biała masa z czekoladą- biszkopt ciemny- masa kakaowa- biszkopt jasny. Cały tort posmarować białą masą. Do masy dodać barwnika, napełnić szprycę, udekorować tort( ja użyłam końcówki z gwiazdką), posypać kolorowa posypką.