Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34868
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15276
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34868
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15276
Składniki
cytrynową galaretkę rozpuścić w szklance przegotowanej wody odstawić do stężenia następnie dodać do ubitej śmietany
galaretkę truskawkową rozpuścić również w 1 szklance.wody,wylać do płaskiego naczynia aby po stężeniu pokroić ją na kwadraciki
ubić krem wg. przepisu na opakowaniu
upieczony i wystudzony biszkopt przekroić 2 razy
1 część biszkopta posmarować dżemem,i połową kremu czekoladowego drugi blat posmarować masą śmietanową z kawałkami galaretki truskawkowej,przykryć pozostałą częścią ciasta
wierzch i boki tortu posmarować masą czekoladową i udekorować masą śmietanową lub według własnego pomysłu