Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort czekoladowy w torcie serowo-galaretkowym.Tort mały w dużym z dekoracją galaretkową.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 255
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22495
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 257
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 255
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22495
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 257
Składniki
ciasto czekoladowe-Czekolady wraz z masłem rozpuścić nad parą. Ostudzić do letniego. Dodać tutaj żółtka i wymieszać. Białka wlać do większej miski.Ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Zmniejszyć mikser na niskie obroty i dodawać po trochu czekolady z żółtkami.Na koniec przesiewać mąkę z proszkiem i ją delikatnie wkręcić. Starać się nie za długo. Wylać tortownicy 22 cm. wyłożonej papierem do pieczenia, tylko na dole. Piec w 175*ok.25-30 min.Ciasto po upieczeniu, odwrócić, zdjąć papier i ostudzić. Ciasto przekroić na pół.
Dżem wymieszać z wodą i nasączyć jeden krążek ciasta w tortownicy.
krem czekoladowy-Czekoladę wraz ze śmietanką, rozpuścić nad parą.Ostudzić i schłodzić w lodówce z pół godziny(można na całą noc).Żelatynę rozpuścić z gorącą wodą i ostudzić do letniego.Wyjąć z lodówki śmietankę czekoladową i ubić ze śmietan-fixem i cukrem pudrem.Dodawać po łyżce serka i zmiksować. Na koniec dolewać żelatynę i krótko zmiksować.Wyłożyć krem na ciasto w tortownicy. Przykryć drugim blatem ciasta.Schłodzić w lodówce.
Zdjąć obręcz z tortownicy.
Większą tortownicę 27 cm.wyłożyć folią spożywczą i zabezpieczyć wyżej boki.Torcik włożyć w środek tortownicy.
Każdą galaretkę rozpuścić ze szklanką gorącej wody. Przelać do talerzy i odstawić do przestygnięcia, potem schłodzić w lodówce do zestalenia.
Foremką powycinać kółka.Kółeczka galaretkowe,odłożyć na tacki.Skrawki galaretki, pokroić w kostkę.
masa serowa- Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie.Odstawić do letniego.Śmietankę zmiksować z pudrem i śnieżką. Dodawać porcjami ser i zmiksować.Dolewać żelatynę i krótko zmiksować.Łopatką wmieszać skrawki galaretek. Zaraz wkładać ser między przestrzeń, torciku a tortownicą. Wyłożyć resztę kremu na torcik, ale jeszcze nie rozsmarowując na boki. Na boki układać galaretkowe kółka i do nich rozsmarować krem.Teraz można wyrównać i ułożyć resztę kółek na górę, lekko wciskając.Cały tort schłodzić całą noc w lodówce.
Zdjąć obręcz i zabezpieczenia a tort ułożyć na paterze.
Kroić ciepłym i ostrym nożem.