Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak naprawdę ten tort to takie proste rozwiązanie dla wszystkich, którzy maja mało czasu. Tort Ajerkoniakowy jest pyszny i puszysty. Dobrze przy tym trzyma wilgoć. Nie jest suchy. Smakiem przypomina dobre torty z najdroższych cukierni.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36506
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 378
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 117
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 361
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9191
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36506
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 378
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 117
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 361
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9191
Składniki
Ciasto czekoladowe: Gotową mieszankę miksuję wraz z olejem, wodą oraz jajkami. Miksuję przez 5 minut. Tortownicę wysmarowuje masłem i obsypuję bułką tartą. Piekę około 50 minut. Studzę. Kroję na trzy części. Krem ajerkoniakowy: Mieszankę łączę z zimnym mlekiem. Miksuję na gładki krem. Krem matcha: Mieszankę łączę z zimnym mlekiem. Miksuję na gładki krem. Nasączenie: Wodę łączę z sokiem z cytryny. Blaty ciasta nasączam. Na poszczególnym blacie smaruję krem ajerkoniakowym. Boki i wierzch ciasta dekoruję kremem matcha. Chłodzę w lodówce przez dwie godziny.
Zapraszam do mojego bloga !