Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
biszkopt przełożony kremem budyniowo-ananasowym...
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10817
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3475
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2529
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10817
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3475
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2529
Składniki
biszkopty nasączyć wg uznania). Odlać z puszek sok z ananasów, dodać tyle mleka, by było razem 1,5 litra. Od tego odlać niecałą szklankę, w której należy rozpuścić bydynie i makę. Do gotującego się mleka z sokiem dodać cukier i budyn. Zagotować. Kiedy ostygnie, dodawać go do utartego masła. Trochę gotowej masy odłożyć na pokrycie wierzchu i boków ciasta. Do pozostałej masy dodać pokrojone drobno i odsączone ananasy. Masą budyniową przełożyć placki. Na ostatni placek wyłożyć masę wcześniej odłożoną (bez ananasów). Masę tę zabarwiłam na zielono barwnikiem jadalnym. Całość ciasta posypać zielonymi wiórkami kokosowymi. Wstawić do lodówki do stężenia masy. NAstępnego dnia dekorować wierzch masą cukrową. Ozdoby zrobić według uznania i własnej kreatywności. (W przypadku dużych form cukrowych wypełnienie masy stanowią pianki marshmallow rozpuszczone w mikrofali (lub w kąpieli wodnej) z ryżem preparowanym). MAsę tę formuje się natłuszczonymi rekami, po ostygnięciu można wycinać nożem dowolne formy. Proporcje 1:1. smacznego.