Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
biszkopt przełożony kremem budyniowo-ananasowym...
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8805
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7612
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5202
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328402
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8805
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7612
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5202
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328402
Składniki
biszkopty nasączyć wg uznania). Odlać z puszek sok z ananasów, dodać tyle mleka, by było razem 1,5 litra. Od tego odlać niecałą szklankę, w której należy rozpuścić bydynie i makę. Do gotującego się mleka z sokiem dodać cukier i budyn. Zagotować. Kiedy ostygnie, dodawać go do utartego masła. Trochę gotowej masy odłożyć na pokrycie wierzchu i boków ciasta. Do pozostałej masy dodać pokrojone drobno i odsączone ananasy. Masą budyniową przełożyć placki. Na ostatni placek wyłożyć masę wcześniej odłożoną (bez ananasów). Masę tę zabarwiłam na zielono barwnikiem jadalnym. Całość ciasta posypać zielonymi wiórkami kokosowymi. Wstawić do lodówki do stężenia masy. NAstępnego dnia dekorować wierzch masą cukrową. Ozdoby zrobić według uznania i własnej kreatywności. (W przypadku dużych form cukrowych wypełnienie masy stanowią pianki marshmallow rozpuszczone w mikrofali (lub w kąpieli wodnej) z ryżem preparowanym). MAsę tę formuje się natłuszczonymi rekami, po ostygnięciu można wycinać nożem dowolne formy. Proporcje 1:1. smacznego.