Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
biszkopt przełożony kremem budyniowo-ananasowym...
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9601
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3248
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6699
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9601
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3248
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6699
Składniki
biszkopty nasączyć wg uznania). Odlać z puszek sok z ananasów, dodać tyle mleka, by było razem 1,5 litra. Od tego odlać niecałą szklankę, w której należy rozpuścić bydynie i makę. Do gotującego się mleka z sokiem dodać cukier i budyn. Zagotować. Kiedy ostygnie, dodawać go do utartego masła. Trochę gotowej masy odłożyć na pokrycie wierzchu i boków ciasta. Do pozostałej masy dodać pokrojone drobno i odsączone ananasy. Masą budyniową przełożyć placki. Na ostatni placek wyłożyć masę wcześniej odłożoną (bez ananasów). Masę tę zabarwiłam na zielono barwnikiem jadalnym. Całość ciasta posypać zielonymi wiórkami kokosowymi. Wstawić do lodówki do stężenia masy. NAstępnego dnia dekorować wierzch masą cukrową. Ozdoby zrobić według uznania i własnej kreatywności. (W przypadku dużych form cukrowych wypełnienie masy stanowią pianki marshmallow rozpuszczone w mikrofali (lub w kąpieli wodnej) z ryżem preparowanym). MAsę tę formuje się natłuszczonymi rekami, po ostygnięciu można wycinać nożem dowolne formy. Proporcje 1:1. smacznego.