Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort genialny w smaku i banalny do wykonania, do tego przygotować go można w 15 minut, meeega słodki, więc wystarczy kawałek żeby zaspokoić głód na cos słodkiego :-)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5626
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27909
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5626
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27909
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
Miękkie masło umieścić w misce. Zmiksować na puszysty, biały krem. Następnie, cienkim strumieniem wlewać ajerkoniak, do otrzymania pożądanego kremu (jeśli lubimy twardy, maślany krem należy dać mniej Ajerkoniaku i przeciwnie - jeśli lubimy intensywnie alkoholowe, miękkie kremy, należy wlać go więcej). Pierwszy krążek bezowy umieścić na talerzu (nie zdejmując papierowej opaski). Posmarować go 1/3 kremu, nakryć kolejnym i tak do wyczerpania kremu. Wstawić do lodówki na minimum 4 godziny. Przed podaniem usunąć opaski i dowolnie udekorować - lub nie.