Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort genialny w smaku i banalny do wykonania, do tego przygotować go można w 15 minut, meeega słodki, więc wystarczy kawałek żeby zaspokoić głód na cos słodkiego :-)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2145
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421399
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2061
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2145
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421399
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2061
Składniki
Miękkie masło umieścić w misce. Zmiksować na puszysty, biały krem. Następnie, cienkim strumieniem wlewać ajerkoniak, do otrzymania pożądanego kremu (jeśli lubimy twardy, maślany krem należy dać mniej Ajerkoniaku i przeciwnie - jeśli lubimy intensywnie alkoholowe, miękkie kremy, należy wlać go więcej). Pierwszy krążek bezowy umieścić na talerzu (nie zdejmując papierowej opaski). Posmarować go 1/3 kremu, nakryć kolejnym i tak do wyczerpania kremu. Wstawić do lodówki na minimum 4 godziny. Przed podaniem usunąć opaski i dowolnie udekorować - lub nie.