Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort genialny w smaku i banalny do wykonania, do tego przygotować go można w 15 minut, meeega słodki, więc wystarczy kawałek żeby zaspokoić głód na cos słodkiego :-)
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1843
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3873
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 239
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 166
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 149
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1843
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3873
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 239
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 166
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 149
Składniki
Miękkie masło umieścić w misce. Zmiksować na puszysty, biały krem. Następnie, cienkim strumieniem wlewać ajerkoniak, do otrzymania pożądanego kremu (jeśli lubimy twardy, maślany krem należy dać mniej Ajerkoniaku i przeciwnie - jeśli lubimy intensywnie alkoholowe, miękkie kremy, należy wlać go więcej). Pierwszy krążek bezowy umieścić na talerzu (nie zdejmując papierowej opaski). Posmarować go 1/3 kremu, nakryć kolejnym i tak do wyczerpania kremu. Wstawić do lodówki na minimum 4 godziny. Przed podaniem usunąć opaski i dowolnie udekorować - lub nie.