Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort bezowy z owocami"
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1073
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1073
Składniki
Narysuj koło o śr. 20 cm na trzech arkuszach papieru do pieczenia. Ubij mikserem białka na sztywną pianę, dodając stopniowo cukier puder, a następnie wrzątek.
Dodaj do piany, mieszając, 2/3 posiekanych orzechów i mąkę ziemniaczaną.
Podziel masę na trzy części i wyłóż na zaznaczone na papierze kółka. Wstaw do gorącego piekarnika (130 st. C) i piecz 40 minut lub do czasu, gdy wierzch nie będzie się kleił.
Zmiksuj maliny z cukrem (zostaw kilka do dekoracji). Ubij kremówkę z esencją waniliową. Pokrój truskawki. Przekładaj bezowe blaty śmietaną i truskawkami. Wierzchni (trzeci) blat udekoruj śmietaną, następnie posyp resztą posiekanych orzechów oraz malina- mi i truskawkami. Polej malinowym sosem.
Naczynie do ubijania piany oraz końcówki miksera muszą być idealnie czyste i suche. Inaczej piana się nie ubije. Dodaj do białek odrobinę soli. Nie zmieni smaku, a przyspieszy ubijanie.Źródło: Olivia