Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintny tort z chałwową masą i konfiturą wiśniową
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8693
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7307
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4998
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327995
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8693
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7307
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4998
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327995
Składniki
Najpierw przygotowujemy kawę i studzimy. Wiśnie ze słoiczka mieszamy z mrożonymi wiśniami, odstawiamy. Biszkopt: Białka z dodatkiem szczypty soli ubijamy na sztywno, w dwóch turach dodajemy cukier, następnie w dwóch turach żółtka i na koniec delikatnie wmieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Przelewamy do średniej tortownicy i pieczemy do suchego patyczka. Przygotowujemy dwa biszkopty i dzielimy po ostudzeniu na cztery blaty. Masa: Masło ubijamy na puch, dodajemy rozkruszoną chałwę w turach i ucieramy do jednolitej masy. Układamy ciasto: jeden blat nasączamy kawą, wykładamy część masy a na nią część wiśni i tak robimy do skończenia blatów, z tym, że ostatni blat tylko lekko smarujemy masą (możemy też boki) i wylewamy polewę czekoladową. Dekorujemy według uznania.