Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja podania słodkiego tortu
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 42
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 337
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1425
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 146
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 42
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 337
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1425
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 146
Składniki
Biszkopt upiec na dużej brytfanie. Gdy ostygnie wyciąć z niego pożądaną cyfrę i rozciąć na trzy warstwy. Każdą warstwę trzeba nasączyć ponczem.
Śmietanę 30% ubić, dodać 8 - 10 łyżek cukru pudru, po łyżce śmietany 18%. Na końcu powoli wlać żelatynę.
Śmietaną przekładać warstwy biszkoptu, na jedną warstwe rozłożyć truskawki. Wierzch ozdobić wedle upodobania.