Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort czekoladowa rozkosz"
Polecam.
Odsłon: 301
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 103
Polecam.
Odsłon: 301
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 103
Składniki
Czekoladę rozpuścić z 1 łyżką mleka, wystudzić, utrzeć z masłem, 4 żółtkami, cukrem, mąką, proszkiem do pieczenia i kawą, wymieszać z pianą ubitą z czterech białek. Ciasto biszkoptowe przelać do tortownicy. Piec ok. 40-50 minut w temp. 160°C, wystudzić, przekroić wzdłuż na trzy części.
Mleko zagotować z cukrem, dodać budynie, dobrze wymieszać, by nie było grudek, wystudzić, utrzeć z masłem na puszystą masę, delikatnie wymieszać z orzechami i rumem. Krążki biszkoptowe przełożyć kremem, schłodzić w lodówce przez ok. godzinę, polać polewą z białej czekolady.
Przed podaniem deser warto fantazyjnie udekorować, np. figurką marcepanową. Możesz kupić gotową albo ulepić w domu.
ok. 125 minut.Źródło: Twoje Imperium