Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort czekoladowy z truskawkami"
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8384
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253665
Polecam.
Odsłon: 1476
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8384
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253665
Polecam.
Odsłon: 1476
Składniki
Masło utrzyj z żółtkami oraz cukrem białym i waniliowym. Dosyp mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszaj.
Wlej masę do tortownicy o średnicy 24 cm, po czym włóż ciasto na 30 minut do piekarnika rozgrzanego do 170°C.
Gotowe przekrój wzdłuż na 2 placki. Jeden posmaruj bitą śmietaną, ułóż na nim pokrojone truskawki i pokryj drugim.
Wierzch tortu posmaruj dżemem truskawkowym i tężejącą polewą czekoladową. Udekoruj całymi truskawkami. Podawaj schłodzony.
Czas przygotowania: 90 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 370. Stopień trudności: trudne.Źródło: Telemax