Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moim zdaniem tort dark red velvet zagości na moim i myślę, że i waszym stole nieco częściej niż kilka razy w roku. Jest to ciasto, które można przygotować w dwie godziny. Nie namęczymy się przy nim, a efekt zrobi wrażenie. Tort zachwyca swoją prostotą i wyjątkowym kremem.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 492
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1784
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21966
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 492
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1784
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21966
Składniki
Ciasto: Suche składniki mieszamy i przesiewamy. Jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy wolnym strumieniem olej. Dodajemy kefir. Miksujemy. Do masy dodajemy barwnik i suche składniki. Miksujemy do powstania jednolitego ciasta. Ciasto przelewamy do małej około 20 cm tortownicy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. Studzimy. Ciasto kroimy na cztery części. Krem: Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Miksujemy. Do masy dodajemy serek madcarpone i kanapkowy. Całość miksujemy do powstania gładkiego kremu. Masę smarujemy na pierwszym blacie ciasta. Przykrywamy drugim blatem na którym smarujemy ponownie 1/3 kremu. Na kremie układamy trzeci blat. Na blacie smarujemy pozostały krem. Ostatni wolny blat kruszymy i ozdabiamy nim wierzch tortu. Chłodzimy dwie godziny.