Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5341
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5341
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Białka ubijamy z cukrem dodajemy żółtka na koniec mąka z proszkiem. Jeden biszkopt robimy z 6 jajek. A do drugiego dodajemy kakao. Pieczemy biszkopty w prostokątnej blasze.
Budyń mieszamy z mlekiem ok 1 szkl dodajemy żółtka i cukier. Resztę zagotowujemy, wlewamy budyń gotujemy. Studzimy i ucieramy z masłem.
Z biszkoptu wykrawamy kształt gitary i nasączamy pączem zzrobionym z wody i soku z cytryny oraz cukru. Następnie smarujemy kremem i składamy w całość kształt gitary. Boki smarujemy kremem. Masę cukrową cienko rozwałkować i nakryć tort ozdobić wg. własnego pomysłu.